zaterdag 3 augustus 2013

Songfestival

17-05-2009
Ik vrees dat ik te oud word.
 
Waar is de tijd gebleven van de echte Eurovisieuitzending met de Purcell-tune, de twee-talige presentatoren, het echte orkest met voor iedere kandidaat zijn/haar eigen dirigent, en tenslotte de blozende zanger(es) die in een mooi pakje het liedje zong?
De puntentelling met de landenjury die doodzenuwachtig, bijna niet uit hun woorden konden komen met de puntentoekenning: ..." Goetievnink, heer aar ze points, Bonswaar, iesie notre pwans....." en dan tenslotte een uitzinnig springende winnaar, die huilend van geluk nogmaals het winnende liedje ten gehore brengt?
 
Deze keer, we hebben het allemaal kunnen zien, ging dat anders.
Het werd Russisch aangepakt: groot en veel. Wat niet gewenst was werd onder tafel geveegd of in de cel gestopt. Vriendjes mochten op het feestje blijven, van netwerken werd kunst gemaakt en tenslotte won een politiek-neutraal land. Iedereen blij, iedereen tevreden.
 
KNAP!!!!
 
APPLAUS!!!
 
De elctriciteitsrekening zal aan het eind van deze maand in Moskou een aantal mensen de kop gaan kosten, vrees ik; wat een lichteffecten..... (en wij moeten thuis spaarlampen nemen van de regering)
 
 
 
En onze jongens kregen hun eigen pakken niet eens aan......... 'het scheen niet' (te lukken)
 
 
WAAROM DOEN WE NOG MEE?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten