zaterdag 3 augustus 2013

Halo

05-06-2012
Ik had het er al eerder over: wij zijn in het land van de Sint.
En voor wie er niet in gelooft; in de kathedraal van Sevilla hangt een schilderij van Sint zelf! Echt waar, ga zelf maar kijken!!!
Zie je wel?  daar zittie, compleet met zijn grote boek. Hij heeft zijn zomerpak aan, want het is daar wel 43 graden; veel te warm voor zijn rode wintermantel dus.
Zijn personeel is vrij. Wel veel over gehoord vandaag; het schijnt dat ze in het verleden hebben meegedaan aan een of andere coup. Daar is dat liedje van afgeleid natuurlijk: " ...en strooi dan wat lekkers , in een of and're hoek...." Dat was dan om de aandacht af te leiden........
Er zijn in de kathedraal ook voldoende muzikanten waargenomen om zijn liedjes te begeleiden:




Zo zie je dat er genoeg potentieel aanwezig is voor het begeleiden van liederen als: " Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht"  E.e.a. wordt dan begeleid op orgel, voorzien van Spaanse trompetten.
(die uitstekende pijpen)
 
 
Nou heeft Nico ook nog twee broers: Isidorus en Leander. Hier zie je hun standbeelden:


en
Hierboven is Isidorus en hiernaast staat Leander. Ook zij zijn in vroeger eeuwen heilig verklaard en wel hierom: beide broers hebben gezorgd voor een perfect logistiek systeem voor de cadeaustroom van hun broer, de weldoener.
Later is dat nog geperfectioneerd en   zij beheren nu van bovenaf een computer-helpdesk. Alles op het gebied van Google kun je aan ze vragen....geweldig he?  Zou je niet zeggen, als je zo die pakken ziet.....beetje R2D2......
Isidorus is nu door de paus benoemd als de heilige van de kennis van de toekomst. Beschermheilige van het internet dus. en z'n broer helpt 'm. Vandaar.  


" O kom er eens kijken, wat ik in Sevilla vind.."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten